Bun venit in Comuna Deda

Asociatia Culturala “Cununa Călimanilor”

Ansamblul folcloric Mini Junii Călimanilor

Ansamblul folcloric Mini Junii Călimanilor are ca scop primordial de a menţine şi promova folclorul românesc, tradiţiile şi obiceiurile în ţara noastră precum şi în alte ţări. Un accent mai deosebit este pus pe folclorul şi obiceiurile  Văii Superioare a râului Mureş,.
Înfiinţat in 2004, ansamblul Mini Junii Călimanilor, cu sediul in comuna Deda, judeţul Mureş, fiind finanţat de către Primaria Comunei Deda. Dansatorii sunt din localitate, fiind antrenaţi de către maestrul coregraf Vasile Gabor.
Ansamblul folcloric este împărţit în două.
  • Prima parte este destinată dansului folcloric tradiţional românesc, incluzând aici şi obiceiurile Văii Superioare a râului Mureş, precum şi a altor regiuni din Transilvania.
  • a doua parte a ansamblului este formată din vocalişti şi muzicieni, orchestra, cuprinzând: 3 vocalişti, tinere talente cu foarte multe inregistrări audio şi video, dar şi 4 muzicieni  foarte talentaţii. Ambele părţi pot interpreta atât LIVE cât şi cu negativ, în caul în caer orchestra lipseşte din diverse motive.

Ansamblul folcloric Mini Junii Călimanilor poate avea o demonstraţie de 60 de minute sau chiar mai mult. Deşi ansamblul este încă la început, a primit numeroase confirmări de la specialişti şi au fost invitaţi la numeroase festivale din Romania, dar şi în afara României

Comments are closed.